Zoeken

Fantastisch seizoen voor Marokkaanse internationals

27 mei 2024 - 12:00 - Sport

©

Verschillende Marokkaanse internationals hebben dit seizoen hun talent bewezen en hun clubs naar grote successen geleid. Ze wonnen titels in Europa, Azië en Afrika en sleepten individuele prijzen in de wacht.

Sofiane Rahimi was een belangrijke factor in de overwinning van Al Ain op Yokohama F. Marinos (5-1) in de finale van de Aziatische Champions League. Hij droeg 13 doelpunten bij aan de titel en werd verkozen tot beste speler en topscorer van het toernooi. Sofyan Amrabat won met Manchester United de FA Cup na een 2-1 overwinning op Manchester City. De Atlas Leeuw speelde een uitstekende wedstrijd.

Lees ook: Salaris Marokkaanse internationals: wie verdient het meest?

Amine Adli pakte met Bayer Leverkusen de Duitse beker. In de finale werd Kaiserslautern met 1-0 verslagen. De Marokkaan, die de beker al eerder met zijn club won, scoorde 9 keer en gaf 11 assists. Reda Slim won met Al Ahly de CAF Champions League door in de finale Espérance Tunis met 1-0 te verslaan.

Lees ook: Zorgwekkende vormpip voor Marokkaanse internationals

Achraf Hakimi’s PSG won zaterdag de Coupe de France door met 2-1 te winnen van Lyon. De Atlas Leeuw scoorde 4 keer en gaf 5 assists in 26 wedstrijden dit seizoen. Brahim Diaz won met Real Madrid La Liga. De Marokkaanse international scoorde 10 keer en gaf 6 assists in 43 wedstrijden. Hij is de eerste Arabische en Marokkaanse speler die de Premier League, Serie A en La Liga wint.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team