Zoeken

Arabische fonds geeft 1,5 miljard dirham aan Marokko voor nieuwe haven

24 december 2013 - 11:44 - Economie

©

De Arabische fonds voor economische en sociale ontwikkeling Fades heeft vorige week aan Marokko een lening van 1,5 miljard dirham verleend. Het geld zal dienen voor de bouw van de haven Tanger Med II.

De overeenkomst werd ondertekend door minister van Economie en Financiën Mohamed Boussaid, en de voorzitter van de Raad van Bestuur van Fades, Abdellatif Youssef Al-Hamad. Ook minister Aziz Rebbah van Vervoer en de CEO van het havenagentschap TMSA waren aanwezig.

De nieuwe lening zal dienen voor de uitbreiding van de reeds bestaande haven Tanger Med I, om de jaarlijkse containercapaciteit van 3 naar 8 miljoen te verhogen. Tanger Med komt daarmee in de top 20 van grootste havens wereldwijd. In 2013 kreeg de Marokkaanse haven ruim 2,17 miljoen reizigers en 200.000 vrachtwagens over de vloer.

Fades is een financiële instelling opgericht in 1971 om Arabische landen te steunen door middel van leningen, subsidies en technische bijstand. Tussen 1975 en 2012 verleende de fonds een financiële steun van 34 miljard dirham aan Marokko. Het geld ging naar de bouw van basisinfrastructuur zoals dammen, wegen, snelwegen en drinkwater en de ontwikkeling van het onderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team