Zoeken

Dit exporteert Marokko naar Thailand

13 september 2018 - 19:20 - Economie

©

Een belangrijke Thaise delegatie van zakenmannen en bedrijfshoofden wordt volgende week in Marokko verwacht. Meerdere ontmoetingen staan gepland met Marokkaanse verantwoordelijken.

De prospectie-missie werd door het Thaise ministerie van Handel georganiseerd. In totaal nemen 35 Thaise bedrijven uit verschillende sectoren waaronder de auto-industrie, koolwaterstoffen en agribusiness, aan de reis deel. Dat bericht de ambassade van Marokko in Bangkok.

Er staan onder meer meetings gepland met het Marokkaanse ondernemingsverbond CGEM, de Kamer van handel, industrie en diensten in Casablanca, de Federatie van handelskamers en het Marokkaans centrum voor de bevordering van de export.

De handel tussen Marokko en Thailand bereikt dit jaar al 100 miljoen dollar, 12% meer dan een jaar geleden. Marokko exporteert voornamelijk gekoelde en bevroren visproducten, elektronisch materieel, textiel en kleding naar Thailand. Het koninkrijk importeert dan weer reserveonderdelen, koelkasten, synthetische vezels, airconditioners, rijst en auto’s uit het Aziatisch land.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team