Zoeken

En-Nesyri en Mazraoui in The Athletic’s Top 100

22 november 2022 - 18:00 - Sport

©

De Marokkaanse internationals Youssef En-Nesyri en Noussair Mazraoui zijn opgenomen in The Athletic’s lijst van de 100 spelers waar voetbalmakelaars op moeten letten tijdens het WK 2022. Het bekende sportnieuws-portaal heeft ze gerangschikt.

The Athletic heeft het tijdens het Euro 2020 geïntroduceerde radarconcept gebruikt om een lijst van 100 spelers samen te stellen die voetbalmakelaars tijdens het WK in de gaten moeten houden. Onder hen bevinden zich Bayern München-verdediger Noussair Mazraoui, die afgelopen zomer overkwam van Ajax Amsterdam, en Sevilla FC-spits Youssef En-Nesyri.

Lees ook: Hakim Ziyech, de "rebel" die bijna verdwaalde

Voordat FC Bayern München voor Noussair Mazraoui koos, bekeek de club 804 rechtsbacks uit de hele wereld, meldt The Athletic. Men was vooral onder de indruk van zijn vermogen om zich in de aanval te mengen en over-the-top situaties te creëren. Interessant is dat hij meer een doelpuntenmaker is dan een balverdeler, voegt The Athletic toe. "Zijn afwerking kan altijd beter, maar verdedigend is Mazraoui wel een zeer goede tackler."

Lees ook: Ziyech en Hakimi, het duo voor een succesvolle WK-deelname

Youssef En-Nesyri is op zijn best als hij zijn fysieke kracht kan gebruiken tegen de verdediging van de tegenstander, met of zonder bal. Zijn eerste seizoen in Estadio Sanchez-Pizjuan was een springplank voor zijn carrière. Hij scoorde 24 doelpunten in alle competities. "In het Marokkaanse nationale team is hij een pure afwerker die weinig bijdraagt aan het constructieve spel van zijn team. In totaal scoort hij 42/99 doelpunten en haalt hij gemiddeld slechts 23,5 balcontacten per 90 minuten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team