Zoeken

Marokko: economische crisis of niet?

5 juni 2012 - 13:19 - Economie

©

In Marokko zal de economische groei niet hoger liggen dan 3,4% dit jaar, aldus Nizar Baraka, minister van Economie en Financiën. Internationale organisaties mikken eerder op een groei van 2% in 2012.

Nizar Baraka vertelde op een forum van Istiqlal-economisten in Casablanca, dat Marokko lijdt aan een overmatige schuldenlast, het begrotingstekort iedere dag verergert en de export stil ligt.

Deze situatie kan ernstige gevolgen hebben op de Marokkaanse economie, als het land niet snel reageert. Wel moet er rekening worden gehouden met de bescheiden middelen van Marokko volgens de minister.

De actuele deviezenreserves kunnen slechts vier maanden invoer dekken, de prijzen zullen snel oplaaien en het programma om de energie-afhankelijkheid van Marokko te verminderen, wordt mogelijk een flop. Dit alles geeft een reeds aanwezige economische crisis aan in Marokko.

Dit weekend heeft het bestuur ervoor gekozen de benzineprijzen te verhogen in plaats van de langverwachte hervorming van het compensatiefonds. De beslissing is zeer impopulair en zorgt reeds voor onrust in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team