Zoeken

VS-ambassadeur Dwight Bush: "Marokko is een prachtig land"

5 mei 2015 - 20:56 - Marokko

©

"Marokko is een prachtig land!" Zo sprak Dwight Bush, Amerikaanse ambassadeur in Marokko, over het koninkrijk in een e-mail aan filmmaker Stephen Gaghan.

De e-mail van de Amerikaanse diplomaat aan Stephen Gaghan dateert van 17 september 2014 en werd door WikiLeaks bekendgemaakt. Bush schreef toen: "Stephen, ik ben volgende week in Casablanca en de week nadien in Ouarzazate. Bent u in het land? Als U hier bent wil ik U graag ontmoeten".

In een andere e-mail schrijft Dwight Bush: "Hallo Stephen. Aangenaam om met U kennis te maken en welkom in Marokko. Ik weet niet of dit uw eerste bezoek aan Marokko is, of als U er al eerder bent geweest, maar Marokko is een prachtig land met interessante mensen, een rijke cultuur en geschiedenis en genoeg om te doen. Ik zou U graag zien als U er bent. Aarzel alstublieft niet om mij te contacteren op dit e-mailadres ...".

Op 18 september 2014 antwoordde de Amerikaanse filmmaker: "Het is een genoegen om U te ontmoeten. Ik hou echt veel van Marokko. Ik heb een aantal maanden in de regio van Casablanca gewerkt voor de film Syriana en ik ben erg blij er terug te mogen keren. We hadden opnames gepland in Zuid-Afrika, maar onze keuze gaat uiteindelijk naar Marokko. Ik ben volgende week in Marokko en zou U graag persoonlijk ontmoeten".

Deze e-mailuitwisseling werd door WikiLeaks bekendgemaakt na de hack van 30.287 documenten en 173.132 e-mails van de almachtige Amerikaanse filmstudio Sony.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team