Zoeken

Abdelilah Benkirane wil van Marokko een kalifaat maken

6 september 2013 - 20:27 - Marokko

©

Aziz Benazzouz, bestuurslid van de PAM-partij, beschuldigt Premier Benkirane ervan Marokko tot een kalifaat te willen omvormen. Benkirane werkt volgens de politicus voor buitenlandse mogendheden zoals de Egyptische Moslimbroederschap.

Tijdens het 2M-programma "Mobacharatan ma3akoum" op woensdag, oordeelde Aziz Benazzouz dat de PJD de controle wilde over de staatsinstellingen, met als uiteindelijke doel de Moslimbroederschap aan te sluiten, dat voor een hernieuwde kalifaat pleit.

De PJD tracht zich al lang te onderscheiden van de Egyptische Moslimbroederschap. Premier Benkirane herinnerde er onlangs nog aan dat zijn partij niet tot de broederschap behoorde. "We delen dezelfde waarden en idealen, maar hebben geen betrekkingen met de broederschap. We gaan ons eigen weg, hebben onze eigen ideeën en instellingen", verklaarde hij toen.

Volgens Benazzouz is Premier Benkirane ook een landverrader die de angst verspreidt onder de bevolking en de Marokkanen tegen elkaar opzet. Bovendien zou de islampartij aan de macht, helemaal niet streven naar een betere economische situatie voor het land.

Gecontacteerd door Acharq Al Awsat, verklaarde de omstreden PJD-lid Abdelaziz Aftati, dat de beschuldigingen van Benazzouz ongegrond zijn. Marokkanen geloven niet in "de leugens van de PAM-partij", omdat iedereen weet dat het een "partij van de parallelle regering is, opgericht om onafhankelijke partijen, met inbegrip van de PJD, te dwarsbomen", aldus Aftati.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team