Zoeken

Drugsbaron met meerdere eigendommen in Marokko krijgt uitkering in België

12 februari 2019 - 16:20 - Wereld

©

In het Belgische Antwerpen heeft de politie vorige week een 61-jarige drugsbaron gearresteerd voor het dealen van cocaïne.

Abdelhakime D. zou met meerdere familieleden in zeker vier cafés in de stad cocaïne hebben verkocht. De 59-jarige broer en de 31-jarige neef van de zestiger werden medio december al gearresteerd. Abdelhakime was toen naar Marokko gevlucht. Hij keerde vervolgens terug naar Nederland waar hij werd gearresteerd en aan de Belgische politie uitgeleverd.

Onderzoek toonde aan dat de drugsfamilie meerdere handels, huizen, appartementen en gronden in Marokko, alsook handels in Nederland bezit, dit terwijl ze in België van werkloosheids- of invaliditeitsuitkeringen leven.

In Marokko zou de 48-jarige zus van de hoofdverdachte de eigendommen in Al Hoceima, Fez en Imzouren beheren. Het Belgische gerecht wist beslag te leggen op zeven eigendommen.

De Belgische politie deed sinds 2016 onderzoek naar de criminele organisatie. Medio december werden twaalf huiszoekingen verricht, drugs in beslag genomen en zes verdachten opgepakt. Ook leidde de operatie tot de sluiting van vier cafés.

Abdelhakime D. was in 2004 al veroordeeld voor cocaïnehandel en moet nog 2,2 miljoen euro aan verbeurd crimineel vermogen aan de Belgische staat terugbetalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team