Zoeken

Marokko: koppel oplichters deed zich voor als leden Belgische koningshuis

8 maart 2019 - 14:41 - Gemeenschap

©

De politie heeft in Marrakech een Belgisch koppel gearresteerd voor oplichting. Beiden deden zich voor als leden van het Belgische koningshuis.

Volgens Le360 vertelde Vincent V. aan zijn slachtoffers dat hij tevens een nauwe medewerker was van de Belgische premier Charles Michel. Zijn Belgische-Marokkaanse vrouw Naima beweerde dat ze in Marokko op missie was voor het Belgisch koningshuis.

De zaak kwam aan het licht toen de politie in een villa in de chique wijk Hivernage werd geroepen voor een ruzie tussen het koppel, een vastgoedmakelaar en een chauffeur. De twee beschuldigden het koppel ervan hen te hebben opgelicht. Volgens de slachtoffers contacteerde het koppel hen via een e-mail met het wapenschild van het Belgisch koninklijk paleis. Het koppel vroeg hen om de verjaardag van een Belgische prins te organiseren.

De slachtoffers boekten meerdere hotels en luxe voertuigen en betaalden daar ook deels voor. Het koppel ontkende de feiten niet. Naima zou inderdaad voor het koningshuis in België hebben gewerkt en zou haar professionele kaart hebben behouden om mensen op te lichten.

Tegen Vincent V. waren in augustus 2018 en januari 2019 al arrestatiebevelen uitgevaardigd door de autoriteiten in Tanger en Marrakech. Hij mocht Marokko niet verlaten en zat al een celstraf uit in de gevangenis van Marrakech omdat hij zijn verblijf in het vijf sterren hotel Tigmiza weigerde te betalen. Hij vertelde toen dat hij een nauwe vriend was van Charles Michel en dat de premier in Marokko werd verwacht voor een werkbezoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team