Zoeken

Landbouw: droogte kost 1,53 miljard dirham aan de Staat

5 april 2012 - 08:59 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft een budget van 1,53 miljard dirham vrijgemaakt, om de de gevolgen van de droogte op het oogstjaar 2011-2012 tegen te gaan.

Aziz Akhannouch, minister van Landbouw, kondigde woensdag een noodplan aan, om de regio’s te helpen die tot 75% door droogte zijn geraakt. Het primaire doel is het vee te beschermen tegen de gevolgen van de droogte.

De regering zal 5 miljoen kwintalen van voedergewassen subsidiëren en de transportkosten ervan op zich nemen. Andere maatregelen betreffen de vaccinatie van het vee en de vrijstelling van douanerechten op gerst. Het noodplan wordt mogelijk herzien naargelang de evolutie van de droogte in de komende maanden.

De minister van Landbouw maakte van de gelegenheid gebruik om de laatste cijfers te onthullen van het Marokko Groenplan, landbouw-programma geïnitieerd door zijn afdeling. Sinds de start van het programma in 2008, is de landbouwproductie in Marokko met 40% gestegen, voornamelijk dankzij de 33 miljard dirham dat is geïnvesteerd in het Marokko Groenplan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team