Zoeken

Driss Basri werpt schaduw over Settat

21 oktober 2019 - 20:00 - Marokko

©

Leden van de PAM en de MDS partijen hebben vorige week tijdens een gemeenteraad in Settat een verrassend voorstel gedaan. De gemeenteraadsleden willen dat een straat in de stad naar de voormalige sterke man van wijlen Koning Hassan II, Driss Basri, wordt benoemd.

Het voorstel zorgde voor weinig unanimiteit binnen de gemeenteraad, waardoor werd besloten om het tijdens de volgende vergadering te bespreken.

Volgens de dragers van het project heeft Basri, voormalige minister van Binnenlandse zaken, "veel gegeven" aan zijn geboortestad Settat. Beide partijen hadden in mei al hetzelfde voorstel gedaan, zonder succes.

Assabah bericht dat sommige gemeenteraadsleden vinden dat Driss Basri het eerbetoon verdient. Andere oordelen dat andere figuren uit de sport en kunstsector deze eer veel meer verdienen.

Driss Basri overleed op 27 augustus 2007 in Parijs op 69-jarige leeftijd. De voormalige ’eerste agent’ van Marokko was ruim 25 jaar de sterke man achter het bewind van Hassan II. Zijn naam wordt vooral geassocieerd met de jaren van lood.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team