Zoeken

Douzi weigert concert in Israël om ’paspoort niet vuil te maken’

16 augustus 2015 - 21:30 - Cultuur

©

Marokkaanse zanger Douzi heeft geweigerd deel te nemen aan een Palestijns muziekfestival in Ramallah. Hij vertelde dat hij geen stempel van Israël in zijn paspoort wilde hebben.

De in België gevestigde zanger verklaarde aan Al Qods Al Arabi dat hij het spijtig vond dat hij het Palestijns publiek niet zal ontmoeten. Het legde uit dat hij zeven maanden geleden al aan de organisator van het festival had gezegd dat hij niet via Israël wilde reizen. Er werd toen afgesproken dat Douzi en zijn team naar Jordanië zouden vliegen en via de Koning Hussein Brug Ramallah zou bereiken.

Maar kort geleden vroeg Douzi om zijn reisroute te veranderen zodat hij niet vanuit Brussel maar vanuit Casablanca naar Jordanië zou kunnen vertrekken. Intussen had de organisator de tickets al besteld voor Douzi (Brussel-Amman) en zijn team (Brussel-Tel Aviv).

Er werd volgens de krant ook even met de Israëlische autoriteiten onderhandeld zodat zijn paspoort niet zou worden gestempeld, wat werd geweigerd. Douzi vertelde aan de krant dat hij zijn "paspoort niet wilde vuilmaken" en dat hij bereidt was de prijs te betalen om een normalisatie met Israël te verhinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team