Zoeken

Dounia Batma schendt imago Marokkaanse vrouw (video)

12 februari 2020 - 19:00 - Cultuur

©

Dounia Batma en haar zus Ibtissam verschenen begin deze week voor het eerst voor de rechter in Marrakech voor hun vermeende betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb". Tientallen mensen wachtten haar op bij de rechtbank van eerste aanleg in de rode stad.

Onder de aanwezigen bevond zich onder meer de tante van Dounia Batma. De vrouw maakte van de gelegenheid gebruik om de medogenloosheid van de media aan de kaak te stellen. Het gedrag van haar nicht schrijft ze toe aan haar jonge leeftijd. Wijlen Larbi Batma, vader van de twee jonge vrouwen, heeft hen de liefde voor hun naasten geleerd, aldus de tante van de zangeres.

Voor anderen verdienen Dounia en Ibtissam Batma strenge straffen omdat ze het imago van de Marokkaanse vrouw in het buitenland hebben aangetast. Het immoreel en onverantwoordelijke gedrag van de zussen is volgens hen geen weerspiegeling van de Marokkaanse vrouw.

Dounia en Ibtissam Batma worden vrij vervolgd. Ze bleven ruim zeven uur in de rechtbank en werden onder meer met de Marokkaanse influencer Soukaina Glamour, ook verdacht in deze zaak, en de zangeres Samira Daoudi geconfronteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team