Zoeken

Dominique Strauss-Kahn vestigt zich in Casablanca

8 januari 2014 - 21:09 - Marokko

©

Dominique Strauss-Kahn, ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds, gaat in Casablanca wonen. In dit vooruitzicht heeft de politicus er reeds een consultancy bedrijf opgericht.

Volgens Maghreb Confidential, heet de eenmanszaak van Strauss-Khan ’Parnasse International’. Via dit bedrijf zou hij in het kapitaal van de Luxemburgse bank Anatevka zijn gestapt.

De voormalige IMF-baas was een tijd politiek zeer actief in Frankrijk, waar hij nog steeds wordt vervolgd in een prostitutiezaak. Door voorzitter van de raad bestuur van Anatevka te worden zou hij zich definitief uit de politiek hebben teruggetrokken.

De Luxemburgse bank, waarvan de naam zou veranderen in ’Leyne, Strauss-Kahn & Partners’ (LSK), is gespecialiseerd in financiële bemiddeling, risicokapitaal en verzekeringen. De instelling werkt voornamelijk met Staten en bedrijven.

Dominique Strauss Kahn, die een deel van zijn jeugd in Agadir heeft doorgebracht, is een grote bondgenoot van Marokko, waar hij nog steeds veel invloedrijke vrienden telt.

Bladna.nl