Zoeken

Docent misbruikte tientallen leerlingen in Marokko

4 februari 2014 - 22:34 - Marokko

©

Marokko wordt opnieuw opgeschud door een pedofiel schandaal. Een leraar in een basisschool in Casablanca, zou tientallen leerlingen hebben misbruikt.

In een nieuwsbericht meldt 2M dat de misbruiken plaatsvonden in de Ahmed Zerktouni school in de wijk Sidi Bernoussi. De zaak kwam vorige week aan het licht toen een meisje haar moeder over de misbruiken vertelde. Minstens 25 leerlingen dienden daarop en in slechts drie dagen tijd, een klacht in tegen de leraar.

"Ik verdeelde de boeken in de klas toen hij me bij zich riep Hij wilde me opheffen maar dat lukte niet. Toen opende hij mijn jas en betaste me.", vertelt één van de jonge slachtoffers aan 2M. Andere getuigenissen bevestigen de pedofiele handelingen van de docent.

De vader van een slachtoffer vertelt hoe hij de man bezocht en hem over vijf misbruikgevallen aansprak. De docent boog zijn hoofd en antwoordde "neen ik heb 40 leerlingen in mijn klas", waarop hij vertelde dat hij een "geestelijke ziekte" had.

Volgens Abdellatif Chaouki, afgevaardigde van het Ministerie van Onderwijs in Sidi Bernoussi, wordt er onderzoek gedaan naar de misbruiken. De docent werd voorlopig geschorst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team