Zoeken

Directeur grondkadaster Khemisset kreeg smeergeld

14 juli 2012 - 19:53 - Marokko

©

De directeur van het bureau voor grondkadaster van Khemisset, werd dinsdag gearresteerd. Hij ontving net 1500 euro aan steekpenningen van een Marokkaan uit België, die de politie had gewaarschuwd.

De corrupte ambtenaar beloofde de behandeling te versnellen van de registratie van een onroerend goed, tegen 1500 euro. De Marokkaan uit België had hem op voorhand aangegeven en de serienummers van de bankbiljetten genoteerd.

Net toen hij het ​​geld in ontvangst nam in een café tegenover het bureau voor grondkadaster, waar hij onlangs als verantwoordelijke was benoemd, verscheen de politie.

In januari al was de directeur van het grondkadaster in Ain Chock, Casablanca, betrapt door de politie toen hij 5000 dirham smeergeld kreeg. De man was reeds het onderwerp van verschillende klachten maar was niet aangeklaagd dankzij zijn verwantschap met de DG van het kadaster van Groot Casablanca.

Een recent rapport van Transparency International geeft aan dat Marokko jaarlijks 1,5 miljard dollar verliest aan corruptie. In de wereld-ranking van de NGO komt Marokko op de 89e plaats, met de openbare dienst en de politie als meest corrupte instellingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team