Zoeken

Kritiek op subsidies Moslimexecutieve in België

13 september 2012 - 13:47 - Wereld

©

De Moslimexecutieve van België heeft 280.000 euro toegekend gekregen van minister van Justitie Annemie Turtelboom. Deze subsidie ​​wordt bekritiseerd doordat er een gerechtelijk onderzoek loopt tegen de Moslimexecutieve.

De instelling dat sinds januari met een nieuwe ploeg werkt, is aangeklaagd door ontslagen medewerkers voor valsheid in geschrifte bij de rechtbank in Brussel, meldt De Tijd. Onderzoekers bezochten hierover in mei de kantoren van de Moslimexecutieve.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Justitie, is deze steun bedoeld voor het uitbetalen van de imams en het betalen van de telefoon-, verplaatsing- en huurkosten van de Moslimexecutieve. De instantie zit in de financiële problemen omdat ze sinds januari geen staatssteun meer kreeg.

De Moslimexecutieve dat alle moslims van België moet vertegenwoordigen, is intern verdeeld door onenigheden tussen de verschillende moslimgemeenschappen, maar ook door de invloed van buitenlandse ambassades in België.

De instantie actief sinds 1999 in België, was in 2007 ook al het onderwerp van een gerechtelijk onderzoek wegens boekhoudkundige onregelmatigheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team