Zoeken

Diplomatieke spanningen mogelijk echte reden voor uitstel topoverleg Marokko-Spanje

16 februari 2021 - 09:20 - Marokko

©

De topontmoeting tussen Marokko en Spanje die op 17 februari plaats had moeten vinden is vanwege de coronapandemie opnieuw uitgesteld. In een artikel in de krant Hespress wordt de vraag opgeworpen of de toegenomen spanningen wellicht de werkelijke oorzaak zijn van het uitstel.

Oorspronkelijk zou het 12e topoverleg tussen beide landen op 17 december 2020 in Rabat plaatsvinden. Toen werd echter besloten dat de situatie aangaande het coronavirus het niet toeliet om het overleg door te laten gaan en werd het opgeschoven naar februari 2021. De bijeenkomst zou worden voorgezeten door de Spaanse premier Pedro Sanchez en de Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani.

Volgens de bronnen die worden opgevoerd door Hespress zouden de "spanningen in de betrekkingen tussen Madrid en Rabat" en hun "verschillen" over veel kwesties, waaronder de enclaves Sebta en Melilla, de werkelijke reden zijn voor het uitstel.

Premier El Othmani verklaarde eerder dat de Spaanse steden Sebta en Melilla eigenlijk bij Marokko horen. Spanje reageerde hier furieus op en eiste een verklaring van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team