Zoeken

Denemarken neemt nationaliteit af van kinderen van jihadisten

31 maart 2019 - 15:00 - Wereld

©

Denemarken heeft een opmerkelijk besluit genomen. Het Scandinavisch land gaat de nationaliteit afnemen van kinderen van jihadstrijders die in Irak of Syrië geboren werden.

Het Deense ministerie van Immigratie en Integratie maakte eerder deze week bekend dat "in tegenstelling tot de actuele wetgeving, kinderen die vanaf nu worden geboren in gebieden waar het illegaal is om te gaan of te verblijven, de Deense nationaliteit niet systematisch zullen krijgen".

Volgens de afdeling hebben "hun ouders de rug gekeerd aan Denemarken" en is er dus "geen reden dat hun kinderen Deense burgers worden".

Ongeveer 150 Denen zijn naar Syrië en Irak vertrokken om zich bij terroristische organisaties aan te sluiten. Een vijftigtal strijders zijn naar Denemarken teruggekeerd, waarvan dertien werden veroordeeld.

Saïd Mansour, een Deense Marokkaan, was enkele weken geleden naar Marokko uitgezet. Zijn Deense nationaliteit was in 2016 ingetrokken nadat hij berichten op sociale media had gedeeld waarin hij onder meer Ossama Bin Laden vereerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team