Zoeken

Dappere Marokkanen duiken in ijskoud Brussels kanaal om man te redden (video)

4 november 2023 - 18:00 - Sport

©

Twee jonge mannen, volgens verschillende bronnen van Marokkaanse afkomst, hebben afgelopen donderdag een man gered die aan het verdrinken was in het kanaal van Brussel.

Slechts enkele seconden waren nodig. De snelle en heroïsche reactie van de twee jongeren die hun leven riskeerden om dat van een ander te redden waren essentieel.

Lees ook: Helden gewond bij brand in spa in Tanger

De reddingsactie in Molenbeek werd door een getuige gefilmd en op TikTok gedeeld. In het filmpje is te zien hoe een van de jongemannen zijn schoenen uittrekt en in het water springt. Hij kan het slachtoffer vangen dat onder water begint te verdwijnen. Een andere jongeman springt ook in het ijskoude water waarna ze samen het slachtoffer naar de kant trekken en hem boven water houden om verdrinking te voorkomen.

De brandweer was snel ter plaatse om te helpen en haalde de drie mannen uit het water. De toestand van het slachtoffer is kritiek. Hij had direct na de redding reanimatie nodig. Zijn redders werden onderkoeld naar het ziekenhuis afgevoerd.

Lees ook: Van illegaal tot held: Abdel’s heldendaad in Brussel (video)

Er loopt een onderzoek naar de reden waarom de man in het water was. Uit beelden van een beveiligingscamera blijkt dat hij er vrijwillig in is gesprongen. De autoriteiten vermoeden een zelfmoordpoging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team