Zoeken

Dakloze Marokkaan trekt aandacht met sneeuwleeuw in Brussel

13 februari 2021 - 16:00 - Wereld

©

Op de Anspachlaan in Brussel dook dinsdag opeens een ontzagwekkende ijssculptuur op van een leeuw. De maker van de sneeuw-leeuw die veel aandacht trok, bleek een dakloze man uit Marokko te zijn.

Een BRUZZ-lezer tipte de redactie van de krant. "Iedereen die voorbij kwam was onder de indruk en vroeg om foto’s te trekken, sommige onder ons raakten ontroerd. Wij stonden met verbazing en verwondering te kijken naar de man die verantwoordelijk was voor deze creatie."

De Marokkaans-Brusselse Slimane Ouhabi kwam twee jaar geleden naar Brussel in het kader van een gezinshereniging. Na tegenslagen belandde hij op straat. Hij zou heel graag willen werken als artiest of tuinier.

Slimane vertelt hoe hij ijssculpturen leerde maken. "In Marokko woonde ik in een dorpje dat ze het Zwitserland van Marokko (Ifrane) noemen. Ik stond er altijd om 4 uur op om sculpturen in de sneeuw te beginnen maken. De lokale kranten en televisie volgden mij. Maar sinds ik in België ben, draag ik veel bagage mee. Toen ik op straat belandde, dacht ik: ik moet iets blijven doen om de mensen aan te spreken."

Ouhabi gaat vaak tekenen in de Koningsgalerij en op de Grote Markt. Bij Samusocial portretteert hij lotgenoten, nu het weer is gaan sneeuwen kan hij zijn vaardigheid om ijssculpturen te bouwen weer inzetten. "Ik wil zeker en vast nog sculpturen maken de komende dagen, als ik genoeg sneeuw vind", vertelt hij aan Bruzz. "Als mensen mij tips kunnen geven, beloof ik dat ik mooie beelden kan maken. Ik kan alles maken wat je wil."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team