Zoeken

Dakloze Marokkaan verandert van identiteit na overlijden

24 september 2022 - 22:00 - Marokko

©

Een dakloze man die in Tiznit, in het zuiden van Marokko, is overleden, kreeg na zijn dood een nieuwe naam. Deze vreemde situatie heeft de autoriteiten ertoe aangezet een onderzoek te starten.

De pasja van Tiznit wordt ervan verdacht de naam van een dakloze man die in juni half dood in een plas bloed op straat was aangetroffen, te hebben veranderd. M’barek El Amrani overleed begin juli aan zijn verwondingen en werd plots ’Mohamed Ajghigh’.

Lees ook: Dakloze Marokkaanse vrouw woont in 5-sterren hotel in Parijs

De pasja zou voor deze identiteitsverandering hebben gezorgd volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia. Hij zou de man zelf hebben gevonden en hem naar het ziekenhuis hebben gebracht. Daar zou hij de naam ’Mohamed Ajghigh’ aan het personeel hebben gecommuniceerd.

Door deze situatie was het heel moeilijk om de man te identificeren en zijn familie terug te vinden. Het stoffelijk overschot van de dakloze man bleef wekenlang in het mortuarium.

Lees ook: Arrestatie voor moord op dakloze in Tiznit

Volgens het forensisch onderzoek was het slachtoffer mishandeld, wat de pasja tegenspreekt. Volgens de verantwoordelijke was het slachtoffer een gevaar voor de bevolking. Het onderzoek loopt nog, waardoor het slachtoffer voorlopig niet kan worden begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team