Zoeken

Cryptohandel bij bank in Fez: vier verdachten voor de rechter

17 april 2024 - 13:00 - Marokko

©

Op dinsdag is de rechtszaak gestart tegen een bankmedewerker in Fez die wordt beschuldigd van het verduisteren van bijna 841.000 dirham van klanten. De verdachte, die werkzaam was bij een bankfiliaal in de wijk Tghate, verscheen samen met twee medeplichtigen voor de rechtbank van eerste aanleg in Fez.

Naast de bankmedewerker, die als hoofdverdachte wordt beschouwd, staan er nog twee andere personen uit Casablanca terecht, evenals een vierde verdachte die voorwaardelijk vrij is gelaten. De beschuldigingen tegen hen luiden: misbruik van vertrouwen, verduistering van gelden, vervalsing van officiële documenten en het binnendringen in het computersysteem van een bank om gegevens te manipuleren.

Lees ook: Bankier in Tetouan vijf jaar cel in voor stelen geld klanten in Tetouan

De bankmedewerker werd op 6 april gearresteerd door de gerechtelijke politie van Fez in de wijk Tghate, op basis van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de procureur des konings bij de rechtbank van eerste aanleg in de stad. De drie andere verdachten werden gearresteerd in Casablanca. Het onderzoek loopt nog steeds, met als doel om alle betrokkenen bij deze zaak op te pakken.

Lees ook: Bankmedewerker in Rabat gaat lopen met geld klanten

De zaak kwam aan het licht na een rapport van een inspectieteam van de bankgroep waar de verdachte werkzaam was. Het rapport onthulde dat de bankmedewerker geld van klanten gebruikte om cryptogeld te kopen via online platforms voor cryptocurrency-handel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team