Zoeken

Coronavirus: vooruitzichten voor Marokko zeer zorgwekkend

28 oktober 2020 - 12:20 - Marokko

©

De sterke toename van het aantal coronabesmettingen in Marokko, baart minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid grote zorgen. Hij is echter wel van mening dat "de situatie op nationaal niveau nog steeds onder controle is".

In antwoord op vragen van parlementariërs over de gezondheidssituatie in het koninkrijk en over de gevolgen van de verlenging van de sanitaire noodtoestand, gaf de minister aan dat "de regering alles in het werk stelt om de epidemiologische situatie in te dammen en de verspreiding van de epidemie af te wenden".

"We zijn ook permanent in contact met onze partners in functie van het nieuwe coronavaccin, dat volgens de laatste informatie zeer effectief blijkt te zijn en waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar beschikbaar zal zijn", voegt hij toe.

De beschikbaarheid van het nieuwe vaccin en de verspreiding ervan onder alle Marokkanen markeert een nieuwe fase in de strijd tegen de epidemie, aldus de bewindsman. De komende weken zullen volgens hem doorslaggevend zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team