Zoeken

Coronavirus: mooi gebaar van moslimkoppel in Schotland

21 maart 2020 - 17:40 - Wereld

©

Asiyah Javed en haar man Jawad hebben besloten om bejaarde mensen in hun dorp in het centrum van Schotland te helpen tijdens de coronacrisis.

De 34-jarige moslima en haar 35-jarige echtgenoot bezitten een winkeltje in Stenhousemuir. Ze leveren sinds enkele dagen gratis zeep en mondkapjes aan huis bij bejaarde mensen in hun dorp.

Asiyah kreeg het idee toen ze een gepanikeerde oude vrouw sprak. De vrouw was bang dat ze zich niet zou kunnen beschermen tegen het coronavirus.

"Ik begreep toen dat ik iets moest doen voor bejaarde mensen. Ik keerde naar de winkel en maakte tasjes met zeep, handgel en mondkapjes. Ik plaatste vervolgens een bericht op Facebook waarin ik liet weten dat we de tasjes gratis aan huis leveren voor oudere of gehandicapte mensen".

Asiyah en Jawad deelden intussen tasjes uit aan alle inwoners boven 65 jaar. "Wanneer we met de pakjes aankomen, zijn de mensen zo blij", vervolgt de jonge vrouw. "We financierden het project met ons eigen geld, maar enkele klanten die over het initiatief hadden gehoord hebben willen bijdragen met bedragen van 10 of 20 pond."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team