Zoeken

Coronavirus Marokko: meerdere wijken Casablanca volledig afgesloten

17 mei 2020 - 20:00 - Marokko

©

In Casablanca werden in de afgelopen dagen het grootst aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. De metropool is goed voor ruim 50 procent van alle nieuw besmettingen deze week. Reden daarvan is de niet naleving van de coronamaatregelen door de inwoners.

Hespress bericht dat de plaatselijke autoriteiten als gevolg daarvan besloten hebben om nog strenger op te treden en volledige wijken en enkele grote lanen helemaal af te sluiten in de strijd tegen de coronapandemie.

Volgens het medium gaat het onder meer om de Al Quds en Zerktouni boulevards. Op beide boulevards werd sinds het begin van de Ramadan een sterke stijging van het verkeer geregistreerd. Gezinnen nemen de auto om na de iftar toch even buiten te komen of nog samen inkopen te gaan doen.

Een bewoonster van de Al Quds boulevard bevestigde dat. "De boulevard is gewoonlijk heel druk. Sins het begin van de lockdown lag het er echter leeg bij. Maar sinds het begin van de Ramadan is de boulevard ongewoon druk. Er zijn opnieuw markten en de winkels worden overrompeld door klanten. Mensen komen terug naar buiten alsof er niets aan de hand is. Volgens mij is de reactie van de autoriteiten gerechtvaardigd maar komt iets te laat."

De autoriteiten melden tevens dat het aantal besmettingen met het coronavirus sterk is toegenomen in de wijk Ain Chock nadat tientallen mensen de begrafenis van een jongeman hadden bijgewoond. De kaïd van de wijk werd als gevolg daarvan geschorst en een onderzoek is aan de gang naar de verantwoordelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team