Zoeken

Knappe comeback levert Anas Messaoudi overwinning op

5 oktober 2022 - 17:00 - Sport

©

Na een afwezigheid van zeven maanden ging de Belgisch-Marokkaanse kickbokser Anas Messaoudi zaterdag terug de ring in. Hij won in de ULB Erasmus-sporthal in Anderlecht, het 14ᵉ gevecht uit zijn professionele carrière, tegen de Rus Andrey Maik. Het gevecht was de hoofdact van de zevende editie van All Eyez on Brussels, een Brussels boksgala georganiseerd door Yassine Maatala.

Anas verscheen in de ring in een korte broek met de voornaam van deLay Kalenga, een talentvolle bokser die in augustus overleed. Met de overwinning wil Anas Messaoudi de nagedachtenis van zijn vriend eren in aanwezigheid van zijn familie en vrienden. Messaoudi won na acht ronden op punten (80-72, 79-73, 79-73) van de Rus Andrey Maik, aan wie hij een tweede nederlaag heeft bezorgd, meldt Dernière heure.

Lees ook: Bokser Nabil Messaoudi onder elektronisch toezicht geplaatst in België

"Ik ben blij met mijn prestatie, want de Rus was een grote uitdaging, hij heeft veel ervaring opgedaan bij de amateurs en hij werkte echt de hele tijd. Hij was erg actief. Ik sloeg hem twee of drie keer heel hard, hij was dicht bij een knock-out, maar kwam elke keer terug. Ik beschouw het als een grote overwinning," zei Anas Messaoudi na het gevecht.

Winnen was geen gemakkelijke opgave voor de bokser, die erkent dat hij tegen een methodische en zeer getalenteerde tegenstander heeft gevochten. "Hij heeft mijn slagen vooraf duidelijk goed bestudeerd. Maar ik klaag niet. Zo leer ik bij. Ik ben blij met mijn prestatie. Logischerwijs mis ik ritme na zeven maanden zonder kamp, maar toch was mijn conditie beter dan de zijne. Ik hield de acht ronden makkelijk vol," aldus de 28-jarige bokser.

Lees ook: Bokser Nabil Messaoudi aan België uitgeleverd

Anas Messaoudi zegt dat hij zich niet klein laat krijgen door de juridische problemen waarmee zijn broer Nabil Messaoudi sinds enkele weken wordt geconfronteerd. Hij wordt namelijk verdacht van ontvoering en poging tot doodslag. "Ik hoop in december voor een titel te boksen en dan zullen het nog meer ronden zijn. Ik ben 35ᵉ in de wereld en wil zo hoog mogelijk mikken en kampioenschappen winnen. Ik ga alle aangeboden uitdagingen rustig bekijken," concludeert de bokser.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team