Zoeken

Chocolade reep Toblerone nu halal

18 december 2018 - 18:40 - Wereld

©

De bekende Zwitserse chocoreep Toblerone is halal gecertifieerd. Daarmee zal de reep een markt van honderden miljoenen consumenten bereiken.

Amerikaanse fabrikant Mondelez, eigenaar van Toblerone, liet de chocoladefabriek in Bern in april 2018 al halal certifiëren na enkele aanpassingen. De informatie wordt nu echter pas bekend gemaakt.

Volgens een woordvoerder van de groep is het originele recept van Toblerone ongewijzigd gebleven. De aanpassingen hebben betrekking tot de productie en de ingrediënten. Bovendien wordt de fabriek regelmatig door imams bezocht om te controleren dat er geen contact is met varkensvlees of alcohol tijdens de productie.

"Het is meer dan een kwestie van varkensvlees, het is een levensfilosofie. Halal is niet alleen van toepassing op voedsel, maar ook op veel andere gebieden van het dagelijks leven", verklaarde Mounir Khouzami, vertegenwoordiger van moslims in Zwitserland, aan Blick.

De halal-label werd in het geheim verkregen door Mondelez die oproepen tot boycot vreest, zoals dat het geval was voor meerdere andere bedrijven die een halalisering van hun producten hebben bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team