Zoeken

Kansen voor Chinese investeerders in Marokkaanse toerismesector

10 februari 2021 - 12:40 - Economie

©

Tijdens een virtuele bijeenkomst die is georganiseerd door de Moroccan Tourism Engineering Company (SMIT) zijn de mogelijkheden besproken voor Chinese investeerders om in de Marokkaanse toerismesector te investeren.

De bijeenkomst begon met een toespraak van de Marokkaanse minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui. Ze benadrukte dat Marokko en China bezig zijn met het versterken van de economische en handelsbetrekkingen. Sinds het officiële bezoek van Koning Mohammed VI aan China in 2016 zijn de historisch goede banden nog verder versterkt, zei Alaoui.

De bijeenkomst werd bijgewoond door verschillende hoge Chinese en Marokkaanse functionarissen en belangrijke spelers in de Chinese toerisme- en hotelsector, zoals het China-Africa Development Fund (CAD), Fosun en het Beijing Yong Jie Investment Fund.

De algemeen directeur van de Moroccan Tourism Engineering Company (SMIT), Imad Barrakad, zei dat "Marokko bij uitstek een toeristisch investeringsplatform is voor Chinese investeerders." Hij gaf een overzicht van de kansen die er liggen voor de Chinese investeerders, met name in de zuidelijke regio’s van het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team