Zoeken

Chinese groep investeert 1,3 miljard in Tanger

28 juli 2014 - 15:23 - Economie

©

De Chinese Shandong Shangang Group, wereldleider in de productie van staalproducten, gaat een fabriek openen in de vrije zone Tanger Automotive City. Afgelopen dinsdag tekende de groep hierover een overeenkomst met de Marokkaanse regering.

Het akkoord werd ondertekend door Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie, Handel, Investeringen en Digitale Economie, en Qian Yong, vice-voorzitter van Shandong Shangang Group.

De Chinese groep zal 1,3 miljard dirham investeren in de nieuwe Marokkaanse fabriek. De site zal 14 hectaren beslaan en wordt een ultra moderne productie-eenheid voor stalen structuren en pijpleidingen.

"De ondertekening van dit contract met de Chinese groep, die een jaaromzet van 7 miljard dollar heeft, is uiterst belangrijk. Het weerspiegelt de doeltreffendheid van de strategie van Marokko om Chinese industriëlen aan te trekken die hun concurrentievermogen willen versterken", aldus Moulay Hafid Elalamy in een verklaring aan de media.

Moulay Hafid Elalamy en Qian Yong

Elalamy vertelde daarbij dat de volledige productie van Tanger, geschat op 250.000 ton per jaar, bestemd zal zijn voor de export naar Europa en Afrika. Zo zal 70% van de productie naar Europa gaan en 30% naar Afrika. Bovendien zullen alle 228 medewerkers van de nieuwe fabriek van Shandong Shangang, Marokkaanse groepen zijn.

Deze eerste Chinese industriële investering in Marokko is onderdeel van het ontwikkelingsprogramma voor de Marokkaanse-Chinese samenwerking, dat zelf deel uitmaakt van de Marokkaanse Industrial Acceleration Plan 2014-2020.

Shandong Shangang’s vice-president Qian Yong beloofde de creatie van meer dan 200 nieuwe banen in Marokko. Hij hoopt de samenwerking met het koninkrijk verder uit te breiden naar andere sectoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team