Zoeken

Marokkaanse luchtvaartindustrie: 10.000 banen, 8 miljard omzet

24 augustus 2014 - 14:12 - Economie

©

In slecht tien jaar tijd is de luchtvaartindustrie in Marokko uitgegroeid tot één van de pijlers van de economie in het land. In 2014 is de sector goed voor 10.000 hooggekwalificeerde banen, 6% van de export en meer dan 8 miljard dirham omzet.

In een artikel over de Marokkaanse luchtvaartindustrie schrijft de Marokkaanse krant La Vie Eco dat de overheidsmaatregelen in de laatste tien jaar ongetwijfeld een enorm succes zijn. De sector vertegenwoordigde begin jaren 2000 slechts 0,5% van de export tegen 6% vandaag, voor een omzet van meer dan 8 miljard dirham dit jaar.

Volgens de krant blijft de sector groeien en investeringen aantrekken. De inhuldiging in september 2013 van de het industriepark Midparc door Koning Mohammed VI moet de sector een extra impuls geven. Midparc vergde een investering van 887 miljard dirham. De Canadese Bombardier, reeds aanwezig in Marokko, vestigde zich als eerste in het industriepark. De groep investeerde er 200 miljoen dollar en beloofde de creatie van 850 directe en 4500 indirecte banen.

Mohammed VI huldigt Midparc in

Marokkaanse luchtvaartindustrie blijft groeien

Dankzij de steeds toenemende bestellingen zal de sector in de komende jaren een gestage groei aanhouden van ongeveer 5 tot 6% per jaar. De sector is bovendien een grote werkgever in Marokko, met ruim 10.000 hooggekwalificeerde banen én met evenveel vrouwen (50%) als mannen.

De ambities van de Marokkaanse luchtvaartindustrie zijn zeer groot. Hamid El Abbad Andaloussi, voorzitter van de Vereniging van de Marokkaanse lucht- en ruimtevaartindustries GIMAS, vertelde aan de krant dat de sector doelt op de verdubbeling van het aantal banen en een groei van de export naar 2 miljard dollar tegen 2020.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team