Zoeken

Chefchaouen mobiliseert zich tegen zelfmoord

28 september 2019 - 14:50 - Marokko

©

Chefchaouen wordt al jaren geteisterd door een hoog aantal zelfmoorden. Meerdere organisaties en het maatschappelijk middenveld hebben besloten om de strijd aan te gaan tegen het zorgwekkend fenomeen.

Al Ahdath Al Maghribia bericht dat meerdere verenigingen in de blauwe stad bewustwordingscampagnes en ontmoetingen hebben georganiseerd en nu de opening van een groene lijn en de oprichting van een onderzoekscentrum over zelfmoord eisen. Ook wordt gedacht aan de oprichting van een medisch centrum waar mensen met zelfmoordplannen kunnen worden geholpen.

Op het gratis nummer zullen mensen met zelfmoordgedachten, maar ook familieleden, vrienden en zelfs plaatselijke verantwoordelijken terecht kunnen met hun vragen.

In Chefchaouen werd in de afgelopen jaren het grootst aantal zelfmoorden gemeld in Marokko. Enkele tussen januari en maart dit jaar beroofden twaalf mensen zichzelf van het leven in de stad. Dat is gemiddeld één zelfmoord per week!

Wetenswaardig is dat volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie in 2012 in Marokko 1628 zelfmoordgevallen werden geregistreerd. Het koninkrijk is daarmee het tweede land met het meest aantal zelfmoorden in de Arabische wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team