Zoeken

Mohamed Sassi hekelt censuur rond koning Marokko

11 april 2012 - 10:00 - Marokko

©

"Wanneer komt de tijd dat koning Mohammed VI ​​een interview zal geven aan de Marokkaanse pers, en waar deze van hetzelfde respect zal genieten als haar collega’s in democratische landen?" Deze opmerking komt van Mohamed Sassi, een voorzitter van de Socialistische Eenheidspartij (PSU).

Mohamed Sassi, aanwezig op conferentie over de persvrijheid in Rabat, heeft sommige staatspartijen ervan beschuldigd de onafhankelijke pers te terroriseren. Daarbij hekelde hij het gebrek aan politieke wil om echte veranderingen aan te gaan.

De adjunct-secretaris-generaal van de PSU vertelde dat de betrekkingen tussen de Staat en de onafhankelijke pers gebaseerd zijn op een stilzwijgende overeenkomst, dewelke niet mag worden geschonden door journalisten. In ruil daarvoor hoeven zij geen rekening te houden met de ethiek van de pers.

Sassi gaf een overzicht van de verboden onderwerpen in Marokko en uitte fel kritiek over het verbod om de verplaatsingsrituelen van de Koning te bespreken. Ook begrijpt hij niet waarom karikaturen van Mohammed VI en de koninklijke familie, verboden zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team