Zoeken

Casablanca, openlucht bouwwerf

9 juli 2024 - 13:00 - Marokko

©

Casablanca is druk bezig met het verbeteren van zijn wegennetwerk om de verkeersstroom in en rond de stad te versoepelen, met het oog op het WK voetbal in 2030.

In de economische hoofdstad van Marokko worden grootschalige projecten uitgevoerd, meldt Aljarida24. In het district Sidi Bernoussi worden wegen geopend en gerenoveerd, terwijl in Hay Hassani de aanleg van de HH26-weg in volle gang is, met een prijskaartje van 120 miljoen dirham. De renovatie van de Taddart-weg, die de Ville Verte met de luchthaven Mohammed V verbindt, is bijna voltooid en heeft 222 miljoen dirham gekost.

Lees ook: Casablanca wil voor 2030 alle sloppenwijken uitbannen

De autoriteiten van Casablanca zijn ook van plan om de wegen tussen de stad en de provincie Nouaceur te verbeteren. Dit project, met een budget van 2 miljard dirham, omvat het verbreden van de regionale weg 320, de aanleg van tunnels en het verdubbelen van de nationale weg 1 en de provinciale weg 3001.

Lees ook: Marokko: het verborgen karakter van massagesalons

Het doel van deze projecten is om de verkeersstroom in Casablanca te verbeteren en files te verminderen, in aanloop naar het WK 2030 dat Marokko samen met Spanje en Portugal zal organiseren. De verbeteringen dragen ook bij aan de economische groei en de kwaliteit van leven van de inwoners van Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team