Zoeken

Casablanca bij duurste steden ter wereld

1 juli 2019 - 19:10 - Economie

©

Een nieuw onderzoek van Mercer toont aan dat Casablanca de 128e duurste stad ter wereld is voor expats. Voor het onderzoek werd een steekproef genomen van ruim 500 steden over de hele wereld en werd rekening gehouden met de kosten van levensonderhoud.

Voor het onderzoek lag de focus op hoe goed expats zich financieel kunnen aanpassen in de geanalyseerde steden. Het doel is om de verworven informatie te delen met bedrijven voor een beter van beheer van personeelszaken en financiële middelen, met name de berekening van salarissen van expats.

De rangschikking van de verschillende steden is gebaseerd op de kosten van transport, voedingswaren, kledij, schoonmaakmiddelen, vrijetijdsactiviteiten en huur.

Aziatische steden voeren de top 10 aan. Hong Kong staat op de eerste plaats als duurste stad ter wereld, gevolgd door Tokio en Singapore. Arabische en Afrikaanse steden staan wat lager in de lijst zoals Dubai op de 22e plaats en Kinshasa op de 23e plaats.

Casablanca is 128e en Rabat 160e en behoren beiden dus tot de duurste steden ter wereld, zowel voor expats als voor de lokale bevolking.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team