Zoeken

Britse reisprofessionals stellen gerust over bestemming Marokko

1 april 2019 - 13:40 - Marokko

©

Het Britse ministerie van Buitenlandse zaken waarschuwde Britse onderdanen een tiental dagen geleden voor het risico op terroristische aanslagen in Marokko. Maar Britse reisspecialisten stellen gerust.

The Telegraph sprak met toerisme-experts over de risico’s die Britse toeristen in Marokko lopen. Steph Millington van ’Intrepid Travel’ stelt bijvoorbeeld dat een kwart van haar klanten vrouwen zijn en dat er in Marokko niets te vrezen is als men zich aan enkele simpele regels houdt.

"Zoals bij alle reizen is het belangrijk om je gezond verstand te gebruiken... om je deftig te kleden, de lokale gebruiken en culturen te respecteren, geïsoleerde gebieden te vermijden en niet alleen te reizen met het openbaar vervoer, maar dat is hetzelfde in veel steden van Europa".

Millington vertelt tevens dat een bezoek aan Marokko vrijwel risicoloos is. "Marokko rekent op zijn toeristenindustrie en toeristen zijn over het algemeen goed beschermd." Enkel de regio van Issaguen, "de Marokkaanse hoofdstad van marihuana", wordt door Millington afgeraden, voornamelijk voor vrouwen die alleen reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team