Zoeken

Ruim 2000 hectare bos door brand verwoest in Marokko

2 oktober 2017 - 12:30 - Marokko

©

In de eerste negen maanden van het jaar is meer dan 2000 hectare bos door brand verloren gegaan in Marokko.

Een nieuw rapport van de staatsdienst voor Water en Bossen toont aan dat in de loop van het jaar 325 branden in het land werden gedoofd en 2057 hectare bos in rook opging.

De regio Oriental (Jerrada, Taourirt, Nador, Figuig, Oujda en Driouech) is het meest getroffen met 48 branden en 950 hectare verloren bos. Daarna volgt de regio Tanger-Tetouan (Tanger, Chefchaouen, Larache, Ouazzane en Tetouan). In de regio werden 92 bosbranden gemeld en ging 583 hectare bos op in vlammen.

Sinds het begin van het jaar werd per bosbrand gemiddeld 6,3 hectare bos verwoest, waarvan 73% kruidachtige planten. Volgens de staatsdienst voor Water en Bossen geeft dat aan dat de vroegtijdige land- en luchtinterventies goed functioneren.

De snelle reactie en onmiddellijk antwoord op brandmeldingen bij de staatsdienst en zijn partners, met name het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Koninklijke Gendarmerie, het leger, de Koninklijke Luchtmacht en de lokale overheden, evenals het preventie- en bestrijdingsprogramma voor bosbranden, maakte het mogelijk om de branden in korte tijd te controleren.

In het Middellandse-Zeegebied gingen in Portugal, Spanje en Frankrijk respectievelijk 213.986 hectare, 81.929 hectare en 13.574 hectare bos door brand verloren sinds het begin van het jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team