Zoeken

Opnieuw valse bommelding in Casablanca

15 maart 2015 - 22:23 - Gemeenschap

©

Casablanca is deze week opnieuw het slachtoffer geweest van een valse bommelding. Een winkelier in de wijk Dar Bouazou ontdekte een verdachte koffer en waarschuwde de politie.

Een dertigtal agenten en een ontmijningsteam werden ter plaatse gestuurd en een gebied van 200 meter rond de koffer werd afgezet. Volgens Assabah werden eveneens een speciaal getrainde hond en een robot van de ontmijningsdienst ingezet.

In de koffer werd geen bom gevonden maar diploma’s, documenten en een telefoonnummer van de eigenares van de koffer. Na een zes uur lange interventie werd het gebied vrijgegeven.

De vrouw werd door de politie gehoord en vertelde dat zij nog niet had gemerkt dat ze haar koffer kwijt was toen de agenten haar belden. Zij legde uit dat ze haar auto had geparkeerd en inkopen was gaan doen. Ze had de koffer uit haar wagen gehaald om haar inkopen erin te leggen. Ze was daarna vergeten de koffer terug in de auto te zetten en was weggereden.

In minder dan een maand tijd werden in Casablanca drie valse bommeldingen gedaan. In Rabat zorgde een andere valse bommelding nabij de Sint-Pieter kathedraal eind februari voor grote paniek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team