Zoeken

Berichten over bouw nieuw vliegveld in Marrakech onjuist

24 februari 2024 - 21:30 - Marokko

©

Berichten over de bouw van een nieuw internationaal vliegveld op 25 kilometer van Marrakech blijken onjuist.

De luchthaven Marrakech-Menara wordt daarentegen wel uitgebreid. Onlangs werd de opdracht voor de architecturale studies van een nieuw terminalgebouw gegund aan architect Abdou Lahlou. De terminal zal een oppervlakte van 120.000 m² beslaan en de totale kosten van het project bedragen 850 miljoen dirham.

Lees ook: Nieuwe luchthaven in Marrakech

De geruchten over een nieuw vliegveld ontstonden na een vergadering van de regionale raad voor toerisme (CRT) op 20 februari. Daar stelde de wali van de regio Marrakech-Safi de vraag of een low-cost vliegveld voor de stad nuttig zou zijn.

In 2014 waren er al plannen voor een nieuw vliegveld, omdat Marrakech-Menara de toenemende stroom toeristen niet meer aankan. De verwachting is dat er in 2030 meer dan 14 miljoen passagiers per jaar op de luchthaven zullen zijn. Er werden twee locaties geselecteerd, in Sidi Zouine en Sidi Bou Othmane, maar het project ging uiteindelijk niet door.

Lees ook: Marrakech: hoe staat het met het mega-luchthavenproject?

De uitbreiding van Marrakech-Menara is nu de enige optie om de capaciteit te vergroten. De luchthaven zal een nieuw terminalgebouw krijgen, evenals extra faciliteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team