Zoeken

Netanyahu rekent op electoraal duwtje van Koning Mohammed VI

6 januari 2021 - 14:40 - Wereld

©

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn Likud-partij rekenen op een bezoek van Koning Mohammed VI om een ​​meerderheid van de stemmen te kunnen behalen tijdens de parlementsverkiezingen in maart 2021.

Een bezoek van de Soeverein aan Israël zal ongetwijfeld een grote media-impact hebben, onderstreept lokale medium Ynet. Zo’n historische gebeurtenis zal zelfs een enorme bijdrage leveren aan de bekendheid van de politieke partij, over de landsgrenzen heen.

Het Israëlische medium schrijft dat Benjamin Netanyahu en zijn partij in eerdere verkiezingscampagnes een meerderheid van de stemmen wist te behalen dankzij de niet-aflatende steun van de Amerikaanse en Russische presidenten, Donald Trump en Vladimir Poetin.

Na de normalisering van de diplomatieke betrekkingen, wendt de partij van Ariel Sharon en Menhem Begin zich vandaag tot haar nieuwe Arabische bondgenoten en in het bijzonder Marokko, om haar positie binnen de meerderheid te versterken en de kandidatuur van Netanyahu te ondersteunen tijdens de volgende wetgevende stemming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team