Zoeken

Benetton opent fabriek in Marokko

24 september 2011 - 09:00 - Economie

©

De Italiaanse groep Benetton gaat een ​​textielfabriek in Marokko starten, aldus het topmanagement van de Italiaanse groep tijdens een bijeenkomst donderdag in Casablanca met de minister van Buitenlandse Handel, Abdellatif Mazouz, en vertegenwoordigers van de Marokkaanse Vereniging van textielindustrie en kleding (Amith).

Door een fabriek in Marokko te openen wil Benetton kledinglijnen produceren voor de Noord-Amerikaanse en Afrikaanse markten. Op termijn is het de groep’s bedoeling een deel van haar productie uit de landen van Oost-Europa en Tunesië, naar Marokko te delokaliseren.

De groep die verschillende winkels had in Marokko in de jaren ’80, had het land verlaten in 1996 alvorens terug te keren in 2009 via franchisers.

Benetton, opgericht in 1965 in Treviso, Italië, verkoopt meer dan 150 miljoen kledingstukken per jaar via 6000 verkooppunten in 120 landen, voor een jaarlijkse omzet van twee miljard euro.

Het merk bekend om haar kwaliteit en glamoureuze trends, produceert lingerie, badmode, pyjama’s en accessoires voor vrouwen, mannen en kinderen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team