Zoeken

Mehdi Ben Barka: een Franse journalist dient klacht in voor illegaal afluisteren

1 januari 2011 - 23:44 - Wereld

©

Joseph Tual, een journalist van het televisiekanaal "France 3", gespecialiseerd in het Ben Barka-affaire, heeft een klacht ingediend tegen X voor het illegaal aftappen van een telefoongesprek dat hij heeft gehad met Miloud Tounzi, alias Chtouki Larbi, een lid van het commando verdacht van de ontvoering de Marokkaanse opposant.

De reporter, die achter een aantal belangrijke revelaties over de verdwijning van Mehdi Ben Barka in 1965 is, beschuldigt de publicatie in november 2007 in het dagblad "Maroc Hebdo" van een telefonisch onderhoud dat hij had met Chtouki Larbi, een paar dagen na de uitgifte van een internationaal arrestatiebevel tegen deze laatste, Hosni Benslimane, Abdelhak Kadiri, Boubker Hassouni en Abdelhak Achaachi.

Een eerste klacht werd ingediend in 2008 door Joseph Tual, maar werd afgewezen door het hof van Parijs. Deze nieuwe klacht is ditmaal toevertrouwd aan de rechter Isabelle Couzy.

Mehdi Ben Barka, Marokkaanse opposant van het regime in de jaren ’60, is verdwenen op 29 oktober 1965 voor de Brasserij Lipp in Parijs. Zijn lichaam is nooit gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team