Zoeken

Belgische school verbiedt na hoofddoek ook lange rokken

6 april 2015 - 13:19 - Wereld

©

Na het hoofddoekverbod heeft een Belgische school nu ook besloten lange jurken en rokken te verbieden. Moslimmeisjes van het Ursulinen Mechelen moeten hun jurken of rokken op rollen of een sjaal rond hun heupen binden. Doen ze dat niet dan worden ze naar huis teruggestuurd.

"In de les wiskunde zei de leerkracht plots: ’Deze kledij hoort niet op school, houd ze maar voor in de moskee’. Ik ben uit de les gezet en bij de directie geroepen. Ze hebben ook onze ouders gebeld.", vertelt een leerling.

De directie van Ursulinen weigert te reageren op de "onjuiste informatie" waardoor de school "in een verkeerd daglicht wordt geplaatst". De school wijst in een persbericht op het schoolreglement en stelt uit veiligheidsoverwegingen te handelen. Behalve dan dat er in het schoolreglement niets wordt vermeld over lange jurken of rokken.

De schoolwetten blijken bovendien niet voor iedereen te gelden. "Er zijn zelfs leerkrachten met een neuspiercing. Volgens het reglement zijn die ook verboden, maar daar zegt men niets over. Toen ik dat opmerkte, hoorde ik dat elke vorm van religieuze uiting verboden is", zegt een leerling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team