Zoeken

Belgische Marokkaan riskeert celstraf na bommelding op vliegveld Fez

3 juli 2024 - 12:10 - Marokko

©

Een Belgisch-Marokkaanse man die in de cel zit na een valse bommelding op het vliegveld van Fez, moet volgende week voor de rechter verschijnen. Hij wordt beschuldigd van het kapen van een vliegtuig, het vernielen van een vliegtuig en navigatieapparatuur, en het belemmeren van het vliegverkeer.

De man, afkomstig uit de regio Tahla in de provincie Taza, kwam vorige week zondag te laat aan op het vliegveld en mocht niet meer aan boord van zijn vlucht naar België. Uit frustratie zou hij hebben beweerd dat er een bom aan boord was, waarna de autoriteiten een onderzoek instelden. Er werd echter geen explosief gevonden.

Lees ook: Belgisch-Marokkaan in hechtenis na bedreigen vliegtuig

Na het incident heeft de luchthavenleiding aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie, dat de Koninklijke gendarmerie opdracht gaf een onderzoek te starten. De verdachte werd gearresteerd en zit sindsdien vast in de gevangenis van Bourkayez.

Lees ook: Paniek op Franse luchthaven: vlucht uit Agadir aan grond gehouden

De zaak zal volgende week maandag worden behandeld door de strafkamer van de rechtbank in Fez. De man riskeert een zware gevangenisstraf als hij schuldig wordt bevonden aan de aanklachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team