Zoeken

België: voortvluchtige militair wil ook aanslag plegen op moskee

25 mei 2021 - 15:00 - Wereld

©

Een week na zijn verdwijning is de voortvluchtige militair Jurgen Conings nog altijd spoorloos. Hij zou twee doelwitten hebben voor een aanslag, schrijft Het Nieuwsblad. Viroloog Marc Van Ranst en een moskee in het Belgische Limburg.

Jürgen Conings is nu reeds een week spoorloos. Zijn wagen werd teruggevonden in de buurt van het Nationaal Park Hoge Kempen. De politie en het leger zochten de voorbije dagen met man en macht naar sporen van Conings, maar dat leverde tot nu toe niets op. Het park is intussen weer open. Vrijdag en zaterdag werden er ook meerdere huiszoekingen uitgevoerd zonder resultaat.

De militair vertrok vorige week maandag met een arsenaal aan zware wapens uit de kazerne en is sindsdien spoorloos. In brieven heeft Conings bedreigingen geuit aan politici, virologen en het leger. Ook een moskee in Limburg zou een doelwit zijn. Conings had aan een vriend laten weten dat hij een aanslag wilde plegen in een moskee in Eisden, een deelgemeente van het Limburgse Maasmechelen. Het zou volgens een goede bron gaan om de Tevhid-moskee. De moskeeën in de omgeving staan onder versterkte bewaking. Bijna alle moskeegangers bleven daardoor weg voor het vrijdaggebed.

Conings staat als enige militair op de lijst van OCAD, het orgaan dat de terreurdreiging in België analyseert. Vrijdag werd een onderzoeksrechter aangesteld, Conings wordt nu gezocht in het kader van een terreuronderzoek en staat ook internationaal geseind.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team