Zoeken

België: advies Raad van State gevraagd over ritueel slachten

16 mei 2017 - 19:10 - Wereld

©

Het Executief van de Moslims van België (EMB) heeft aan de voorzitter van het Waals Parlement André Antoin gevraagd om advies te vragen aan de Raad van State over het verbod op onverdoofd slachten.

De organisatie hoopt vóór de definitieve stemming een antwoord te krijgen. « Het voorstel van decreet roept bij het EMB ernstige twijfels op over de verenigbaarheid ervan met de vrije uitoefening van religieuze gebruiken, zoals gewaarborgd door de Belgische grondwet en door de Europese Conventie van de Rechten van de Mens. », aldus het EMB in een verklaring.

Het EMB schrijft dat « een zo gevoelige beslissing genomen moet worden met alle vereiste voorzichtigheid, meer bepaald het zoeken naar een juist evenwicht tussen het dierenwelzijn en de vrijheid van eredienst. »

Het Waals parlement besloot begin mei om het onverdoofd slachten van dieren in België vanaf 1 juni 2018 te verbieden. Voor het onverdoofd ritueel slachten gaat het verbod pas in september 2019 in. Het decreet moet binnenkort definitief worden gestemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team