Zoeken

België: minister Zakia Khattabi bedreigd

14 november 2020 - 13:00 - Wereld

©

Federaal minister Zakia Khattabi van Klimaat, Milieu en Duurzame Ontwikkeling, heeft een golf aan dreigmails ontvangen naar aanleiding van verklaringen met betrekking tot groenere belastingen. Ze riep politici en media op om het debat niet te "vertrumpen".

"In een tijd waarin we de praktijken van Trump met veel overtuiging veroordelen, zou ik willen dat iedereen, politici en media, de maat neemt van onze input in het publieke debat, er is namelijk teveel nepnieuws", verklaarde de Ecolo-minister.

Khattabi verwijst naar een persartikel dat dinsdag sprak over een CO2-belasting van 281 euro per jaar en per huishouden. De minister benadrukt dat dit niet in haar nota voor het algemeen beleid staat. Daarin spreekt ze over een sociaal eerlijke prijsstelling waarvan de inkomsten volledig zouden worden herverdeeld, schrijft nieuwsmedium 7sur7.

"Ik garandeer dat de ecologische transitie eerlijk en inclusief zal zijn, omdat we weten dat de eerste slachtoffers van klimaatverandering, de kwetsbaarsten zijn", zei Zakia Khattabi.

Zowel N-VA als PTB reageerden fel op de beleidsnota van de minister. Maar ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die vanuit de meerderheid het regeerakkoord mee onderhandelde, sprak zich uit tegen een CO2-belasting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team