Zoeken

Marokkaan in Frankrijk veroordeeld voor gezinsgeweld

23 augustus 2020 - 18:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse man is deze week door een Franse rechtbank tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 jaar veroordeeld voor gezinsgeweld.

Volgens Franse media werd de man schuldig bevonden aan de mishandeling van zijn vrouw en vier kinderen. De vrouw had in april dit jaar met haar kinderen het huis verlaten. Ze was toen in een centrum voor mishandelde vrouwen opgevangen.

De mishandelingen op de vrouw en de kinderen werden medisch bevestigd. De oudste van de kinderen kreeg regelmatig klappen in het gezicht en op de billen. Volgens de vader is er geen sprake van mishandeling maar enkel van opvoeding omdat hij niet kan accepteren dat zijn zoon "scheldwoorden gebruikt tegen zijn moeder".

De moeder stelt echter zelf regelmatig het slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld en dat ook bij de politie te hebben gemeld. De rechter gaf haar gelijk. "Het geweld tegen je vrouw is onaanvaardbaar, net als je educatieve methode.", verklaarde de rechter tijdens de behandeling van de zaak. De man behoudt wel zijn ouderlijk gezag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team