Zoeken

België gaat imam Hassan Iquioussen zelf naar Marokko uitzetten

31 december 2022 - 21:00 - Wereld

©

Imam Hassan Iquioussen, die tot zijn uitzetting uit België in een gesloten terugkeercentrum opgesloten zit, wordt teruggestuurd naar Marokko. Frankrijk heeft geen antwoord gegeven op het verzoek van de Belgische autoriteiten om hem terug te nemen.

De Belgische autoriteiten hebben op 16 december besloten Imam Hassan Iquioussen uit Lourches, die al jaren wordt beschuldigd van "haat zaaien tegen de waarden van Frankrijk, uit te zetten naar Marokko, om zijn detentie niet onnodig te verlengen", meldt BFMTV. Dit besluit is het gevolg van een uitwijzing naar de Franse grens waartoe België op 15 november heeft besloten maar waarop Parijs niet heeft gereageerd.

Lees ook: België bevestigt uitzetting imam Hassan Iquioussen

Het is niet bekend wanneer de uitzetting zal plaatsvinden, aangezien daarvoor eerst een consulair document door Marokko moet worden afgegeven. De Franse autoriteiten zijn al geconfronteerd met de weigering van Rabat om Iquioussen een "laissez-passer" te verstrekken na een besluit tot uitzetting. Van zijn kant verzet de imam zich tegen zijn eventuele uitzetting naar de Franse of Marokkaanse grens en probeert hij dit plan actief te dwarsbomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team