Zoeken

België: aan coronavirus overleden Mohamed laat twee kindjes achter

7 april 2020 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Mohamed Nahi is overleden aan de gevolgen van het coronavirus in België. De jonge vader (32) raakte besmet tijdens zijn werk als winkelbediende in een Colruyt supermarkt.

Volgens Belgische media is het overlijden van Mohamed te wijten aan de supermarktketen. De directie van Colruyt weigerde namelijk tot 20 maart dit jaar om het personeel handschoenen en mondmaskers te laten dragen om "de klanten niet af te schrikken".

Gevolg van dit beleid is dat de kleine Lina (17 maanden) en haar broertje Seyf (6) zonder papa zullen opgroeien. Dat bericht Dernière Heure.

Mohamed Nahi overleed afgelopen donderdag. Hij was tien dagen voor zijn overlijden besmet geraakt. Het medisch personeel had hem gevraagd om thuis te blijven en Dafalgan en hoestsiroop te nemen.

Samia, zijn vrouw, waakte over hem maar kon in de nacht van woensdag niets meer doen. "Hij stopte met ademen en er kwam een blauw schuim uit zijn mond en neus.", vertelt de jonge weduwe. Ze belde nog de hulpdiensten, maar het was al te laat. Mohamed, 1,94 meter, dronk niet en rookte niet. Hij werd vrijdag in Schaarbeek begraven. Enkel zijn schoonbroer en de imam waren aanwezig.

De familie van Mohamed wil een rechtszaak aanspannen tegen Colruyt. Twee advocaten werden ingeschakeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team